Galéria

Gyapjúszőnyegek
A gyapju szőnyegek pamut láncfonalra vannak szőve, jellemzően 20-as sűrűségű nyüsttel és bordával. Vetüléknek elsősorban kártolt gyapjúfonalat használunk. A fonal vastagságát a kért minta, a megrendelő kérései és a beszerzési lehetőségek befolyásolják. Jellemzően a 3/3 fonalvastagságot használjuk.

Gyűjtésből származó szőttesek
Minden darab az 1800-as évek második feléből, és az 1900-as évek elejéből származik. Elsősorban szlovák vegyes középparaszti életmódot éltek (a városi ház, és tanya(ák)között ingáztak), a munkák rendje szerint. Az adatközlő elmondása szerint az Ő felmenőinek (három család) saját készítésű anyaga.

Pamut szőnyegek
A szőnyegeket pamut láncfonalra, 20-as sűrűséggel készítjük. A vetüléknek használt pamutfonal vastagsága miatt, csak csíkminta szövésére alkalmas. Korlátozott színválasztékát lehet gyapjú szálak beszövésével gazdagítani.

Rongy szőnyegek
A szőnyegeket pamut láncfonalra készítjük. A rongy anyaga jellemzően pamut szabászati hulladék, melyet mi vágunk a megfelelő vastagságra. A színek és minták óriási variációi adják az alkotás örömét.

Tarisznyák, hátizsákok
A különböző alapanyagokból készített szőttesekből vart termékek. Az anyagok, színek, technikák változatosságával divatos, és praktikus darabok készülnek.

Vászon szőttesek
1847 óta működő szövőszék – most a mi kezünk által – ad a mai lakásokban is dekoratív szőtteseket, vásznakat lenből, pamutból, és kenderből. Lehet, hogy a következő nyári kosztümjének is ad egy vég lenvásznat?

Mézes
Szomorúan nem lehet vidám napsugarat rajzolni. A mézeskalácsosság nekünk a kifejezési módok egyik eszköze. A munkán meglátszik a készítő hangulata, akarata, gondolata, hozzáállása. Reméljük, hogy a munkáinkon a szeretet és a békesség ami elsősorban látszik.

Kiállítások – Vásárok
Az egyes vásárokon és kiállításokon készült, többségben amatőr képek. Inkább a megjelenések hangulatát igyekszünk megjeleníteni, de természetesen a termékeink is láthatóak

Minden más
Azokat a képeket tettük ide,amelyeket mindenképpen meg akarunk mutatni, de nincs igazi kategóriájuk.